Kasteel "Reedpoool" (Rietveld) ligt in een groene omgeving van 15ha wat een complete rust garandeert. In de onmiddelijke nabijheid is er een bakker en iets verder vind je een superette, bank en station.

Wil je er toch even op uit. Dan zijn er in de nabijheid heel wat bezienswaardigheden en activeiten. Hieronder enkele tips voor een geslaagde uitstap.

Fietsroutes
Er zijn heel wat fietsroutes in de omgeving te verkennen. In deze streek geen kuitenbijters maar mooie natuurgebieden in een rustige omgeving waar het aangenaam fietsen is.

Zelfs mountainbikers komen aan hun trekken in de bossen van Beernem, zowat het grootste aaneengesloten stuk bos uit Vlaanderen !


Steden
In de nabijheid van Ruiselede liggen fantastische historische steden te ontdekken zoals Gent, Brugge, Ieper en Kortrijk. Zeker de moeite waard om es een daguitstap naartoe te maken.

Daarnaast is er natuurlijk ook de befaamde Belgische Kust met Koninklijke badsteden zoals Oostende, Knokke en Nieuwpoort. Ideaal voor een dagje uitwaaien langs de uitgestrekte dijken. Voor ieder wat wils.
 


Bron: Toerisme Brugge

Wandelroutes en natuurreservaten
Het bosrijke Ruiselede is het perfecte startpunt voor prachtige natuurwandelingen. Via rustige wegen kan je het natuurreservaat 'De Vorte Bossen' ontdekken. Daarnaast is het provinciaal domein 'Buslkampveld' in Beernem een echte aanrader voor de fervante wandelaar.